Kissa-aiheisia elokuvia TOP 10

Kissa-aiheisia elokuvia TOP 10

Kissat ovat olleet inspiroivia hahmoja ja aiheita lukuisissa elokuvissa vuosien varrella. Elokuvat, jotka keskittyvät kissoihin, voivat tarjota niin hauskoja hetkiä kuin syvällisiä tarinoita näiden sulavien olentojen ympärillä. Erilaisia kissarotuja esiintyy näissä elokuvissa lukuisia. Alla on lista kymmenestä kissa-aiheisesta elokuvasta, joista jokaisella on oma erityinen viehätyksensä.

Aristokatit (1970)

”Aristokatit” on ikoninen Walt Disney -animaatioelokuva, joka kertoo aristokraattisesta kisurista nimeltä Duchesse ja hänen kolmesta pennustaan: Toulousesta, Berliozista ja Mariesta. Kun heidän omistajansa joutuu saamansa testamentin myötä kohtaamaan pahan täti Edgarin juonittelut, kisut löytävät itsensä kaduille. Heidän seikkailunsa keskittyvät matkalle kotiin ja samalla heidän tapaamilleen huvittaville hahmoille. ”Aristokatit” tarjoaa unohtumattoman seikkailun, viehättävän musiikin ja suloisia kissahahmoja.

Kissat (2011)

”Kissat” on ranskalainen elokuva, joka sukeltaa syvälle Pariisin kaduilla asuvien kissojen maailmaan. Elokuva kuvaa kaupungin eri kulmia, näyttäen samalla katukissojen elämää ja niiden suhteita ihmisiin. Tämä visuaalisesti upea elokuva yhdistää animaation ja dokumentin tyylikkäästi, luoden mielikuvituksellisen ja taiteellisen katsauksen kissayhteisön arkeen ja seikkailuihin.

Puss in Boots (2011)

”Puss in Boots” perustuu suositun Shrek-elokuvasarjan hahmoon. Seuraa Pussin tarinaa ennen tapaamistaan Shrekin kanssa. Tässä elokuvassa seikkaileva rohkea ja nokkela Saapasjalka päätyy ystävänsä Humpty Dumptyn kanssa ryöstämään jättimäistä papukaijaa. Pussin on osoitettava, että hän on sankari, kun hän kamppailee menneisyytensä haamujen ja vilpin kanssa. ”Puss in Boots” on seikkailurikas ja humoristinen elokuva, joka vie katsojat satumaiseen maailmaan.

Kissa nimeltä Bob (2016)

”Kissa nimeltä Bob” perustuu James Bowenin tositarinaan ja se kertoo kodittomasta muusikosta, joka kohtaa eräänä päivänä kadulla orvon oranssin kissan, Bobin. Jamesin ja Bobin välille muodostuu syvä ystävyys, ja yhdessä he alkavat selviytyä Lontoon kaduilla. Elokuvassa näytetään heidän yhteisiä seikkailuja, ja se tuo esille lemmikkieläinten voiman ja rakkauden merkityksen elämässämme. Elokuva on koskettava, inspiroiva ja todenmukainen tarina ihmisen ja kissan ystävyydestä.

Musta kissa, valkoinen kissa (1998)

”Musta kissa, valkoinen kissa” on Serbian elokuvaohjaajan Emir Kusturican kiehtova komedia. Elokuva kertoo kahden romanikerjäläisperheen välienselvittelystä, rakkaudesta ja kaaoksesta. Tarinan keskiössä on nuori Zare, joka rakastuu Idaan, kalastajien tyttäreen. Kissat ovat tärkeä osa tarinaa ja tuovat hupia ja huumoria elokuvan tapahtumiin. ”Musta kissa, valkoinen kissa” on surrealistinen ja vauhdikas elokuva, joka osoittaa, että kissat voivat olla mukana jopa villeissä komedioissa.

Kissa (2018)

”Kissa” on turkkilainen draamakomediaelokuva, joka kertoo yhden päivän tarinan kissasta, joka kävelee sisään ihmisten elämiin ja muuttaa niitä. Elokuvan tapahtumat seuraavat eri ihmisiä, joiden polut risteävät kissan kanssa. Elokuva käsittelee yksinäisyyttä, ihmissuhteita ja toivoa. ”Kissa” on taidokkaasti kuvattu elokuva, joka herättää ajatuksia ja herkkyyttä katsojissa.

The Cat Returns (2002)

”The Cat Returns” on japanilainen animaatioelokuva Studio Ghiblin tuotannosta. Se kertoo tarinan nuoresta tytöstä, Haruhista, joka pelastaa kissan liikenteen seasta. Kiitokseksi kissa tarjoaa hänelle palveluksen kuningaskunnassaan, jossa kissat hallitsevat. Haru joutuu seikkailuun, joka paljastaa kissamaailman salaisuudet ja saa hänet arvostamaan omaa ihmiskunnan elämäänsä. ”The Cat Returns” on lumoava ja taianomainen elokuva, joka sisältää Studio Ghiblin tunnusomaisen visuaalisen tyylin ja tunteellisen tarinan.

Kissa nimeltä Keanu (2016)

”Kissa nimeltä Keanu” on komediaelokuva, joka kertoo kahdesta ystävyksestä, jotka teeskentelevät gangstereiksi pelastaakseen varastetun kissan, nimeltä Keanu. Heidän matkansa johdattaa heidät koomisiin tilanteisiin ja rikollismaailman vaaroihin. Elokuva yhdistää kissan suloisuuden ja toimintakomedian elementit, tuoden esiin hauskoja tilanteita ja hulluja seikkailuja.

Carol’s Journey (2002)

”Carol’s Journey” on espanjalainen elokuva, joka kertoo nuoren Carolin tarinan. Carol on 12-vuotias tyttö, jonka äiti lähettää hänet viettämään kesäänsä Espanjasta Argentiinaan asuvan isoisänsä luo. Matkallaan hän tapaa mystisen kissan, joka seuraa häntä koko matkan. Elokuvassa Carol kohtaa uusia ihmisiä, kulttuureita ja löytää itsensä matkansa kautta. ”Carol’s Journey” on koskettava elokuva, joka käsittelee kasvua, perhesiteitä ja seikkailua.

Kissanainen (2004)

”Kissanainen” perustuu Marvelin sarjakuvahahmoon ja seuraa päähahmoa Patience Phillipsia, joka saa kissamaista voimaa mystisen kissan puremasta. Hän muuttuu salaperäiseksi ja pelottomaksi sankarittareksi, jolla on kyky kommunikoida ja liikkua kuin kissa. Patience yrittää paljastaa yrityksen pahan salaliiton ja suojella kaupunkia rikollisilta. ”Kissanainen” on toimintaa täynnä oleva elokuva, joka osoittaa kissamaisten voimien mahdollisuuden ja naisen rohkeuden.

Näillä kymmenellä kissa-aiheisella elokuvalla on jokaisella oma ainutlaatuinen viehätyksensä. Ne tarjoavat erilaisia tarinoita ja tunnelmia, ja ne sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Olipa kyseessä suloiset animaatiokissat, todenmukainen kertomus ihmisen ja kissan ystävyydestä tai jännittävä seikkailu kissamaailmassa, nämä elokuvat tuovat esiin kissan ainutlaatuisen lumon ja roolin elokuvamaailmassa.

HBO MAX vain 9.90/kk

Palkitut sarjat kuten The Last of Us, Game of Thrones, Euphoria ja sadat muut! Yli 10 000 tuntia viihdettä aikuisille ja lapsille.

Jaa julkaisu

Uusimmat julkaisut

Kategoriat