Parhaat komedia elokuvat ikinä (TOP 10)

Parhaat komedia elokuvat ikinä (TOP 10)

Komediaelokuvat ovat yksi elokuvamaailman suosituimmista ja rakastetuimmista lajityypeistä. Ne tarjoavat katsojilleen usein iloista huumoria, hupaisia tilanteita ja persoonallisia hahmoja, jotka saavat meidät nauramaan ääneen. Komediaelokuvat ovatkin yksi parhaista tavoista rentoutua ja nauttia elokuvien tarjoamasta viihteestä yhdessä ystävien tai perheen kanssa. Tämä artikkeli esittelee kymmenen parasta komediaelokuvaa, jotka ovat nousseet klassikoiksi ja joita on arvostettu vuosien ajan. Näiden elokuvien omaperäinen huumori, loistavat näyttelijäsuoritukset ja hienovarainen käsikirjoitus ovat tehneet niistä unohtumattomia kokemuksia kaikille komediaelokuvien ystäville.

1. Pulp Fiction (1994)

Quentin Tarantinon ohjaama mustan komedian klassikko, joka kertoo useista eri tarinoista Los Angelesissa. Elokuvan tarina on jaettu kolmeen osaan, joissa esiintyy joukko erilaisia hahmoja, kuten huumekauppiaita, gangstereita ja palkkatappajia. Pääosissa nähdään John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson ja Bruce Willis. Elokuvan puhutteleva dialogi, omaperäinen juoni ja hienovarainen huumori ovat tehneet siitä yhden kaikkien aikojen suosituimmista elokuvista.

2. The Big Lebowski (1998)

Coen-veljesten ohjaama elokuva, joka kertoo työttömästä hippie-sankarista Jeff ”The Dude” Lebowskista, joka joutuu seikkailuun Los Angelesissa. Pääosassa nähdään Jeff Bridges, Julianne Moore ja John Goodman. Elokuvan omaperäinen huumori ja päähenkilön rento asenne ovat tehneet siitä kulttielokuvan, jota fanit rakastavat yhä tänä päivänä.

3. Airplane! (1980)

Jim Abrahamsin, David Zuckerin ja Jerry Zuckerin ohjaama klassinen komedia, joka parodioi lentokoneiden katastrofielokuvia. Pääosissa nähdään Robert Hays, Julie Hagerty ja Leslie Nielsen. Elokuvan kekseliäs huumori, absurdi juoni ja älykäs dialogi ovat tehneet siitä yhden kaikkien aikojen hauskimmista elokuvista.

4. This Is Spinal Tap (1984)

Rob Reinerin ohjaama rock-mockumentti, joka seuraa brittiläistä heavy metal -bändiä Spinal Tapia heidän kiertueellaan Amerikassa. Pääosissa nähdään Christopher Guest, Michael McKean ja Harry Shearer. Elokuvan kekseliäs huumori ja bändin jäsenten omituiset persoonallisuudet ovat tehneet siitä kulttielokuvan, joka on inspiroinut monia muita rock-dokumentteja ja mockumentteja.

5. The Princess Bride (1987)

Rob Reinerin ohjaama seikkailukomedia, joka kertoo rakkaustarinan prinsessa Buttercupin ja Westleyn välillä. Pääosissa nähdään Cary Elwes, Robin Wright ja Mandy Patinkin. Elokuvan romanttinen juoni, seikkailullinen tunnelma ja hienovarainen huumori ovat tehneet siitä yhden kaikkien aikojen suosituimmista komedioista.

6. Monty Python and the Holy Grail (1975)

Terry Gilliamin ja Terry Jonesin ohjaama komedia, joka kertoo kuningas Arthurin seikkailusta pyhän Graalin etsinnässä. Pääosissa nähdään Monty Pythonin jäsenet Graham Chapman, John Cleese ja Eric Idle. Elokuvan erikoinen huumori, absurdi juoni ja taitava käsikirjoitus ovat tehneet siitä yhden kaikkien aikojen suosituimmista komedioista.

7. Office Space (1999)

Mike Judgein ohjaama komedia, joka kertoo kolmen toimistotyöntekijän arjesta. Pääosissa nähdään Ron Livingston, Jennifer Aniston ja David Herman. Elokuvan huumori perustuu työelämän absurdiuteen, toimistokulttuurin kritiikkiin ja hahmojen kommelluksiin. Elokuvan omaperäinen huumori ja yllättävä juoni ovat tehneet siitä kulttielokuvan.

8. The Hangover (2009)

Todd Phillipsin ohjaama komedia, joka seuraa kolmen ystävän seikkailuja Las Vegasissa, mistä löytyy useita suuria kasinoita. Usea polttareiden jälkeen. Pääosissa nähdään Bradley Cooper, Ed Helms ja Zach Galifianakis. Elokuvan huumori perustuu yllättäviin tilanteisiin, hahmojen persoonallisuuteen ja Las Vegasin kulttuuriin. Elokuvan suuri menestys johti kahteen jatko-osaan.

9. Superbad (2007)

Greg Mottolan ohjaama komedia, joka kertoo kahdesta teinipojasta, jotka yrittävät päästä bileisiin ennen kuin lukio loppuu. Pääosissa nähdään Jonah Hill, Michael Cera ja Christopher Mintz-Plasse. Elokuvan huumori perustuu nuorten keskinäiseen huumoriin, kommelluksiin ja seikkailuihin. Elokuvan omaperäinen huumori ja henkilöhahmojen persoonallisuudet ovat tehneet siitä yhden suosituimmista komedioista.

10. Borat (2006)

Larry Charlesin ohjaama mockumentary, jossa Kazakstanilainen toimittaja Borat Sagdiyev matkustaa Yhdysvaltoihin tutkimaan amerikkalaista kulttuuria. Pääosassa nähdään Sacha Baron Cohen. Elokuvan huumori perustuu kulttuurien väliseen komiikkaan, henkilöhahmon omaperäisyyteen ja yllättäviin tilanteisiin. Elokuvan huumori herätti monia kysymyksiä sen mahdollisesta loukkaavuudesta, mutta se on silti yksi kaikkien aikojen suosituimmista komedioista.

Tutustu myös muihin listoihimme:

HBO MAX vain 9.90/kk

Palkitut sarjat kuten The Last of Us, Game of Thrones, Euphoria ja sadat muut! Yli 10 000 tuntia viihdettä aikuisille ja lapsille.

Jaa julkaisu

Uusimmat julkaisut

Kategoriat