Miten viettää täydellinen elokuvailta

Miten viettää täydellinen elokuvailta

Oletko huomannut, että toisinaan liiallinen valinnanvara tekee elokuvan etsimisestä aivan kamalaa. Joudut selaamaan satoja elokuvia, mutta et ole lopulta varma haluatko katsoa yhtä niistä vai onko aika siirtyä etsimään katsottavaa toisesta suoratoistopalvelusta. Vaihtoehtoja on liikaa ja usein juuri itse elokuvan etsintä on se kaikkein vaikein valinta – Varsinkin jos katsot elokuvaa jonkun toisen seurassa ja olette molemmat jo katsoneet useita elokuvia erilaisista palveluista. Ei ole helppoa löytää sopivaa elokuvaa, mutta sen löydyttyä elokuvailta ei vielä ole viimeistelty.

Aivan liian helposti sitä rojahtaa sohvalle ja aloittaa elokuvien etsimisen, mutta pian huomaa istuvansa sohvalla lyömässä vetoa ja seuraamalla millaisia ovat viimeisimmät veikkaus tulokset. Jos vedonlyönti ei kuulu harrastuksiin, saattaa tämä tarkoittaakin älylaitteella pelaamista tai sosiaalisessa mediassa toimintaa. Oli tämä tapa mikä tahansa, tekee se elokuvan etsimisestä entistä haastavampaa ja pitkäkestoisempaa, kun et keskity kunnolla elokuvan etsintään. Ensimmäinen askel onkin keskittyä siihen mitä teet – elokuvan etsintään – jotta pääset nauttimaan parhaasta mahdollisesta elokuvasta joko yksin tai kenties hyvässä seurassa.

Elokuvan etsintä – Miten löytää parhaat elokuvat?

Ensimmäinen askel on, että laitat puhelimesi sivuun ja lyöt vetoa tai pelaat toisella kerralla lisää. Nyt on aika aloittaa elokuvan etsiminen. Valitse ensimmäisenä itsellesi mieluisa suoratoistopalvelu. Nykyisin Suomessa suosiossa ovat Netflix, Amazon Prime, Disney + sekä HBO Max. Jokainen palvelu tarjoaa erilaisen valikoiman elokuvia ja tv-sarjoja, joten on hyvä perehtyä jo ajoissa alalla oleviin erilaisiin palveluntarjoajiin – Näin voit saada käsityksen valikoimasta, jonka palvelusta löydät. Aivan liian harvoin palvelut nimittäin päästävät selaamaan valikoimaansa ilman jäsenyyttä.

Mieti millaisista elokuvista pidät tai jos katsot elokuvaa jonkun toisen kanssa, mieti kaikkien katsojien mieltymyksiä. Tilanne on helpoin, jos teillä on sama maku elokuvien suhteen – Muussa tapauksessa jompikumpi joutuu lopulta joustamaan ja katsomaan jotain, mikä ei edusta omaa suosikkigenreä. Tämä voi olla haaste silloin, jos toinen nauttii klassikkoelokuvista ja toinen haluaa katsoa vain viimeisimpiä elokuvia. On hyvä miettiä elokuvien genrejä ja omia mieltymyksiä yhdessä jo ennen elokuvailtaa, jotta aika ei kulu hukkaan itse illan aikana.

Kun löydät hyviä vaihtoehtoja, voit laittaa ne itsellesi ylös omalle listalle ja sen jälkeen päättää yksin tai yhdessä, että mikä kaikista vaihtoehdoista voisi olla paras. Toisinaan elokuva osoittautuu hyväksi, mutta valitettavasti hyvin alkanut elokuva voi paljastua myös flopiksi. Ikinä ennen elokuvan katsomista et voi olla varma, että pidätkö elokuvasta vai et. Näin ollen elokuvan katsominen voi olla hyvä idea kaikesta huolimatta.

Rentoudu ja rauhoitu – Näin saat elokuvasta enemmän irti

Yhä useammille puhelimen käyttö on noussut asiaksi, jota ei voi keskeyttää edes hetkeksi. Liian usein odotetaan, että kaikki vastaavat puhelimeensa tai sosiaalisen median viesteihin välittömästi. Monella onkin elokuvan aikanakin puhelin kädessä, mutta tässä herääkin kysymys: saako elokuvasta oikeasti niin paljon irti puhelimen kanssa kuin ilman puhelinta? Tietenkin saa, sillä puhelin vie keskittymisen elokuvasta pois, etkä pääse uppoutumaan elokuvaan yhtä hyvin kuin keskittyessäsi vain elokuvaan. Joskus on hyvä hetki sulkea ja nauttia hetkestä ilman häiriöitä – tai viettää vaikka pidemmän ajankin ilman puhelinta. Näin elokuvista ja seurasta saa paremmin irti, eikä aika valu hukkaan.

Ennen elokuvan alkua on hyvä hakea kaikki naposteltavat ja juomat sohvan äärelle, jonka jälkeen on aikaa pikaiselle vessassa käynnille ennen elokuvan alkua. Jos haluat sohvalle tyynyjä ja peittoja, hae ne nyt ja sen jälkeen sammutat valot huoneesta. On aika ottaa mukava asento, nauttia herkuista ja juomista sekä uppoutua kenties yhteen mielenkiintoisimmista elokuvista, mitä markkinoilla on. Kun olet kaiken laittanut valmiiksi, et joudu keskeyttämään elokuvaa välillä. Kun elokuva loppuu, voit keskustella seurasi kanssa elokuvan tapahtumista ja nauttia yhdessä vietetystä ajasta.

HBO MAX vain 9.90/kk

Palkitut sarjat kuten The Last of Us, Game of Thrones, Euphoria ja sadat muut! Yli 10 000 tuntia viihdettä aikuisille ja lapsille.

Jaa julkaisu

Uusimmat julkaisut

Kategoriat