One Ranger on perinteinen villin lännen asemiehen draama

One Ranger on perinteinen villin lännen asemiehen draama

Villistä lännestä kertovat elokuvat ovat suosittuja vuosikymmenestä toiseen, vaikka maailma on ennättänyt muuttua jo hyvin toisenlaiseksi niistä ajoista. Esimerkiksi vuonna 2022 julkaistiin suosittu ”länkkäri” elokuva Dead for Dollar, jossa Christoph Walz oli pääosassa. Vuoden 2023 antia on puolestaan One Ranger, joka on villistä lännestä ja asemiehestä kertova draamaelokuva modernilla tvistillä. Mutta mikä villissä lännessä sitten kiehtoo ihmisiä vuodesta toiseen?

Mikä villissä lännessä jaksaa kiehtoa ihmisiä?

Villi länsi on termi, jolla viitataan usein Amerikan pioneerikauteen, joka tapahtui Amerikan länsiosissa 1800-luvulla. Villi länsi on sekä maantieteellinen että historiallinen termi, ja tätä aikakautta on romantisoitu elokuvissa, musiikissa, kirjoissa ja peleissä. Tämä aikakausi oli sekä villi että varallinen, mutta osaltaan myös romanttinen ja jännittävä.

 Mitä sinulle tulee mieleen, kun kuulet termin villi länsi? Luultavasti kuvittelet cowboyt, jotka ottavat yhteen intiaanien kanssa, rakentavat uuden kaupungin ja viettävät vapaa-aikansa uhkapelien, juomisen ja naisten kanssa saluunassa. Historiallisesta näkökulmasta katsottuna tämä aika Amerikan historiassa oli vapauden, miehisyyden ja asuttamisen malliesimerkki. Elokuvissa, peleissä ja kirjoissa intiaanit kuvataan sotaisina ja barbaarisina, joiden oli annettava periksi valkoisille miehille, jotka ratsastivat hevosillaan intiaanien maaperälle ja joilla oli mukanaan tietoa ja esineitä, kuten työkaluja ja aseita, joita intiaanit eivät olleet koskaan ennen nähneet. Jopa lainvalvojien ja rikollisten väliset taistelut tuona aikana kiehtovat ja kiinnostavat meitä vielä nykyäänkin. Lisäksi mahtipontiset aavikko ja preeria maisemat, sankaritarinat ja ajankuvaa kiinnostaa ihmisiä.

Jo 1800-luvun lopulla villistä lännestä kertovat romaanit tulivat suosituiksi, ja niitä seurasivat lännenelokuvat, jotka ovat edelleen suosittuja ja mukaansatempaavia tarinoita elämästä, jossa kuka tahansa saattoi ottaa maata omiin nimiinsä ja rakentaa tulevaisuutta jännittävien vastoinkäymisten ja haasteiden saattelemana.

Nykyään villin lännen pelit ovat suosittuja kiehtovien ja jännittävien juoneenkäänteillään ja pelit ovat täynnä toiminnan täyteisiä hetkiä, joissa on uskaliaita ammuskeluja, takaa-ajokohtauksia hevosen selässä ja postivaunuryöstöjä.

One Rangerin juoni vie mukanaan

One Ranger on lännenelokuva modernilla twistillä. Elokuvassa tutustumme Texas Ranger Alex Tyreen, vanhan koulukunnan mieheen, jota näyttelijä Thomas Jane esittää. Tyre pidättää hevos- ja asevarkaan, mutta yhtäkkiä Tyre ja hänen parinsa joutuvat jahtaamaan pankkiryöstäjiä, jotka pakenevat aavikon halki. Yksi pankkiryöstäjistä nimeltä Declan onnistuu pakenemaan rajan yli Meksikoon, ja Tyre lähtee pelottomasti hänen peräänsä vain huomatakseen, että Declan on kansainvälinen terroristi, joka suunnittelee terrori-iskua Lontooseen. Kun Tyren työpari tapetaan, Tyre joutuu työskentelemään brittiläisen tiedusteluagentin ja pomonsa kanssa saadakseen lainsuojattoman oikeuden eteen – elävänä tai kuolleena!

One Ranger on toiminnantäyteinen elokuva, jossa perinteisten lännenelokuvien jännitys kohtaa toimintaelokuvissa usein esiintyvän korkean vauhdin. One Ranger ei käy tylsäksi, vaan pitää katsojan rautaisessa otteessa ensimmäisestä kohtauksesta viimeiseen. Elokuvan on käsikirjoittanut Jesse V. Johnson ja elokuvassa nähdään Thomas Janen lisäksi Dean Jagger ja Dominique Tipper.

Katsomisen arvoinen elokuva

One Ranger on elokuvien saralla nyt uusin tuotos villistä lännestä modernissa maailmassa ja elokuva tarjoilee mielenkiintoisen juonen lisäksi paljon uutta ajateltavaa. Juonenkäänteet ovat mielenkiintoisia ja draaman kaari on taitavasti käsikirjoitettu. Näyttelijävalinnoissa on onnistuttu erinomaisesti ja jokainen pääosien näyttelijöistä onnistuu roolissaan uskottavasti ja taidokkaasti. Dead for Dollar oli silti ehkä ikonisempi elokuva ja rytmitykseltään taitavammin toteutettu. Loppujen lopuksi villin lännen elokuvissa tunnelma on kaikkein ratkaisevin, ja tunnelmaa näistä elokuvista ei puutu.

HBO MAX vain 9.90/kk

Palkitut sarjat kuten The Last of Us, Game of Thrones, Euphoria ja sadat muut! Yli 10 000 tuntia viihdettä aikuisille ja lapsille.

Jaa julkaisu

Uusimmat julkaisut

Kategoriat