Parhaat alien komediat – TOP 3

Parhaat alien komediat – TOP 3

Avaruus ja avaruusolennot ovat aina olleet ihmetyksen aihe ja suosittu teema elokuvissa. Vaikka jotkut tekevät kauhuspekulaatioita alieneista, niin löytyy myös niitäkin, jotka osaavat tehdä loistavia komedia-elokuvia tästä kyseistä teemasta. Useimmiten scifikomediat eivät saa ansaitsemaansa kunnioitusta, mikä on surullista, sillä ne ovat useimmiten mainettaan parempia elokuvia. 

Parasta näissä komedioissa on käsikirjoittajien villi mielikuvitus ja ohjaajien loistava toteutus. Useimmat vitsit jaksavat naurattaa monet katselukerrat ja joistakin scifikomedioista on tullut niin kuuluisia, että osa ovat muodostuneet elokuvahistorian ja -tekniikan kulmakiviksi. 

Mitä avaruusolentoihin tulee, jokainen saa itse päättää uskoako niihin vai ei.

Tässä listassa mainitsen muutaman elokuvan jotka poikkeavat toisistaan mutta ovat silti loistavia scifikomedioita, jotka ovat tulleet suosituksi jopa niissä piireissä, joissa scifielokuvat eivät ole yleisesti kovinkaan suosittuja:

Men In Black

Men In Black (1997) Directed by Barry Sonnenfeld Shown: Will Smith, Tommy Lee Jones

Vuonna 1997 ensi-iltansa saanut alienkomedia tuli kulttielokuvaksi yllättävän pienessä ajassa. Barry Sonnenfeldin ohjaama ja Ed Solomon käsikirjoittama elokuva sai ihmiset todellakin fanittamaan alieneita. Pääosassa tässä kenties tunnetuimmassa avaruusolentokomediassa olivat Tommy Lee Jones, Will Smith, Linda Fiorentino, Vincent D´Onofrio ja Rip Torn. 

Elokuva perustuu Lowell Cunninghamin samannimiseen sarjakuvaan ja sille tehtiin kaksi jatko-osaakin, mutta näistä ei tullut koskaan yhtä kuuluisia kuin ensimmäisestä. 

Elokuva käsittelee komedian kautta ihmisten ja alieneiden yhteiseloa. Koska maan poliiseilla on tarpeeksi töitä oman maailmansa kansalaisten kanssa, Amerikan hallitus on päättänyt tehdä oman yksikön erityisesti avaruusolentojen valvontaan. MIBn tehtävä on pääosin pitää huolta siitä että uutisiin ja mediaan ei leviä uutisia maassa asuvista avaruusolennoista ja samalla se, että avaruusolennot käyttäytyvät kunnolla maassa. Tehtävä ei ole helppo mutta MIBn teknologia käyttää hyväkseen avaruusolentojen erilaisia teknisiä laitteita ja näin ollen pystyvät pyyhkimään ihmisen muistia ja pitämään huolta että kaikilla säilyy rauha maassa.

Elokuvassa NYPDn poliisi James (Will Smith) joutuu erinäisten tapahtumien ansiosta MIBn palkkalistoille. Aivan uutena jäsenenä täysin uudessa piilotetussa maailmassa ei ole helppoa nuorella aloittelijalla. Parikseen hän saa vanhan ja kärttyisän Agentti K:n joka on kaikkea muuta kuin innoissaan paristaan. Tosin heillä ei ole kauaa aikaa harmitella tilannetta, sillä pian he saavat tehtäväkseen pelastaa koko maailmankaikkeuden ja tämän tehtävän aikana heistä ei tule pelkästään hyviä työkavereita vaan myös ystäviä. 

Men in Black on kenties yksi parhaista komedia-elokuvia mitä on tehty. Musta huumori ja satiiri lähes kaikista avaruusolentoihin liittyvistä teemoista on koko ajan läsnä ja vaikka ei olisikaan kiinnostunut avaruudesta tai avaruusolennoista niin tämä elokuva saa aina nauramaan. 

Mars hyökkää (Mars Attack!)

Vuonna 1996 valmistunut komediaelokuva, joka sisälsi mustaa komediaa, poliittista satiiria sekä parodiaa b-luokan tieteiselokuvista, oli Tim Burtonin ohjaama sekä tuottama ja käsikirjoituksesta vastasi Len Brown ja Woody Gelman. Pääosissa tässä hullussa komediassa olivat yllättävän nimekkäät näyttelijät, joita ei heti tämänkaltaiseen elokuvaan voisi heti kuvitella, Jack Nicholson, Glenn Close, Annette Bening, Pierce Brosnan ja Danny DeVito. 

Rotten tomatoes-sivustolla arvosteluista 54 prosenttia oli positiivisia kyseistä elokuvasta ja katsomisen arvoinenhan elokuva tämä teos on.

Koska on kyse avaruuselokuvasta, niin mistäs muusta elokuva alkaisi kuin lentävistä lautasista jotka lähestyvät maata. Professori yrittää vakuuttaa presidentin ja muut ihmiset siitä, että nämä kyseiset avaruusolennot ovat rauhanomaisia ja eivät halua sotaa. Lopulta marsilaisten saapuessa rauhan eleenä maan asukkaat vapauttavat valkoisen kyyhkyn, joka aiheuttaa erittäin suuren väärinymmärrykseen, joka suututtaa marsilaiset todella pahasti ja tästä alkaa marsilaisten invaasio maassa ja aloittavat säälimättömän tappoaallon. Marsilaisten tuhottua amerikan ylimmän johdon he aloittavat hyökkäyksen ja samalla tekevät pilkkaa maan erilaisista monumenteiste ja nähtävyyksistä. Lopulta maan asukkaat keksivät miten marsilaiset voivat tuhota, heidän suuret päänsä ei kestä country-musiikin laulajan falsettiääntä jota kuullessaan heidän päänsä räjähtävät. 

Space Jam

Vuonna 1993 ensi-iltansa saanut komediaelokuva on tuttu monelle ysärilapselle. Elokuva nosti myös uudenlaiseen julkisuusvaloon koripalloilija Michael Jordanin, joka esitti pääosaa kyseisessä elokuvassa. 

Ohjauksesta vastasi Joe Pytka ja sen tuotti Ivan Reitman. Elokuvan menestys johtui varmasti osittain oheismateriaalista, jota tuotettiin suhteellisen paljon ollakseen kyseessä vain yksittäinen elokuva ja tuotti näin ollen todella hyvin perhekomediaksi. 

Elokuva alkaa siitä kun avaruusolennot kaukaisessa galaksissa kaipaavat omalle planeetalleen uusia vetonauloja. Sekoillessaan kanavien ja antennien kanssa he sattumoisin alkavat katselemaan Looney tunes piirrettyjä, jolloin heidän pomonsa keksii että työläisten on mentävä nappaamaan looney tunes hahmot, jotta pomo itse saisi enemmän rahaa taskuihinsa. Väiski ja kumppanit eivät kuitenkaan ole aivan niin helppoja saada mukaan vieraaseen galaksiin ja niinpä he keksivät että pienet avaruusolennot voisi helposti voittaa koripallo-ottelulla ja häviäjät joutuvat lähtemään. Pienet avaruusolennot kuitenkin osaavat kanssa pari temppua ja pian Väiskiä ja kumppaneita vastassa on bodattuja alieneita, joten heidän ainoa mahdollisuutensa voittaa on saada oikea koripallo-ottelija tiimiinsä, jolloin Jordan astuu kuvioihin mukaan auttamaan piirroshahmoja näiden suuressa ongelmassa. 

HBO MAX vain 9.90/kk

Palkitut sarjat kuten The Last of Us, Game of Thrones, Euphoria ja sadat muut! Yli 10 000 tuntia viihdettä aikuisille ja lapsille.

Jaa julkaisu

Uusimmat julkaisut

Kategoriat