Parhaat tavat seurata suosikkiurheilusi

Parhaat tavat seurata suosikkiurheilusi

Jääkiekko, jalkapallo sekä muut lajit houkuttelevat suomalaisia television äärelle läpi vuoden. Jääkiekon SM-liiga aloittaa syksyn ja jääkiekon MM-kilpailut aloittavat kevään – kesän merkkinä toimii jalkapallo ja niin kansalliset kuin kansainväliset kilpailut. Omaa suosikkiurheilua seurataan toki myös paikan päällä, mutta suurimmassa suosiossa ovat kotikatsomot. Kotikatsomoissa seurataan ystävien kanssa oman suosikkijoukkueen matkaa ensimmäisistä kilpailuista aina finaaliin saakka, jos onni on matkassa mukana. Urheilua on tiedossa läpi vuoden, joten seurattava ei lopu helpolla kesken.

Vaikka urheilun seuraaminen kotikatsomoissa on mukavaa, voi toisinaan kaivata samaan myös muuta ohjelmaa. Toiset nauttivat neulomisesta, toiset juttelevat ystävien kanssa, kolmannet selaavat sosiaalista mediaa ja neljännet pelailevat puhelimillaan. Samalla voi katsella esimerkiksi millaisia vedonlyönti kertoimia sivustot tarjoavat, jos ajatuksena on kokeilla omaa onnea vedonlyönnin parissa. Oman suosikkilajin seuraamisen ohella jännitystä voi tuoda juuri live vedonlyönti. Miten siis nauttia urheilusta kaikkein enniten? Lue vinkit parhaisiin tapoihin seurata omaa suosikkilajia.

Vinkki 1 – Mukava olo on kaiken A ja O

Teit sitten mitä tahansa, on omasta olosta nauttiminen kaiken keskipisteenä. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla tulee olla mahdollisimman mukava paikka urheilun seuraamiseen. Jännittävinkin ottelu maistuu puulta, jos olosi on epämukava etkä löydä itsellesi millään hyvää asentoa. Toisille paras paikka seurata ottelua on pehmeällä alustalla, kuten sohvalla. Mutta samalla toiset nauttivat enemmän kovasta alustasta tai esimerkiksi seisomisesta. Valitse juuri itsellesi mieluisa tapa, jotta voit saada ottelusta mahdollisimman paljon irti.

Vinkki 2 – Ota kaikki tarvittava jo valmiiksi lähelle

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että kesken jännittävän tilanteen huomaat jonkin asian uupuvan. Oletko koskaan katsonut Netflix -elokuvia ja huomannut juuri jännittävien hetkien koittaessa, että et huomannut ottaa juotavaa mukaasi sohvalle? Tai että silmälasisi ovat jossain, etkä näe kunnolla tekstejä? Sama pätee myös urheilun seuraamiseen, sillä jos nouset television äärestä pois ottelun ollessa käynnissä, voit menettää mahtavia hetkiä ja ottelun tilanne voi muuttua paljon. Kuvittele, kuinka juotavaa hakiessasi vastapuolen joukkue tekisi tasoitusmaaleja ja et pääsisi näkemään niitä.

Vinkki 3 – Käsille tekemistä

Jos pitkästyt helposti, voi olla hyvä idea ottaa myös käsille tekemistä ottelun ajaksi. Tuolloin voit pelata älylaitteellasi tuoreimpia pelejä tai esimerkiksi sukeltaa nettikasinoille tai vedonlyönnin pariin. Niin, vedonlyönti on useille erittäin olennainen osa urheilun seuraamista. Muutakin tekemistä kuitenkin löytyy helposti, sillä monet esimerkiksi neulovat seuratessaan televisioista elokuvia, sarjoja tai urheilua. Myös muiden käsitöiden, kuten puutöiden ja askartelun harrastaminen onnistuu hyvin samaan aikaan. Joskus keskittyminen sujuukin paremmin, kun kädet ovat kiireisiä.   

Vinkki 4 – Vedä syvään henkeä ja rentoudu

Kun olet saanut kaikki tarpeelliset tavarat kisakatsomoosi, on aika aloittaa ottelun seuraaminen ja jännittäminen. Ennen alkua käy vessassa, istu mukavasti aloillesi, vedä syvään henkeä ja anna mielesi rentoutua. Käsillä olevasta ottelusta voi tulla jännittävä, mutta olet tehnyt hyvät pohjatyöt ja voit vain nauttia ottelun seuraamisesta. Monilla ottelun seuraaminen nostaa jännityksen tasoa, sillä ottelu voi olla tiukka ja oma suosikki ei aina välttämättä nouse voittajaksi ottelussa. Rennolla asenteella pääset kuitenkin pitkälle ja voit nauttia ottelusta kaikkein eniten.

Vinkki 5 – Valitse seurasi hyvin

Vain sinä itse tiedät millaisessa seurassa viihdyt oikeasti. Toiset haluavat lähteä ulos kotoa ja nauttia suuren joukon mukana urheilun seuraamisesta. Toiset kokoontuvat kaveriporukalla seuraamaan ottelua – ja kolmannet seuraavat  yksin tai vain muutaman henkilön kanssa. Olennaista ei olekaan määrä, vaan laatu. Kun vietät aikaa mieluisassa seurassa, myös ottelun seuraamisesta saat enemmän irti. Toisille tämä voi tarkoittaa kovaan ääneen porukalla oman suosikin kannustamista ja toiselle hiljaa jännittämistä. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa.

HBO MAX vain 9.90/kk

Palkitut sarjat kuten The Last of Us, Game of Thrones, Euphoria ja sadat muut! Yli 10 000 tuntia viihdettä aikuisille ja lapsille.

Jaa julkaisu

Uusimmat julkaisut

Kategoriat