Parhaat virolaiset elokuvat – TOP 10

Parhaat virolaiset elokuvat – TOP 10

Virolainen elokuvatuotanto on viime vuosina kokenut valtavan kasvun ja ansainnut ansaittua huomiota kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, suunta on ollut sama myös viron nettikasinoilla. Virolaiset elokuvat ovat tunnettuja omaperäisestä otteestaan ja rohkeasta aiheiden käsittelystä, joka yhdistelee usein draamaa, komediaa ja satua. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen parasta virolaista elokuvaa, jotka ovat vaikuttaneet niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Klass (2007)

”Klass” on virolainen draamaelokuva, joka kuvaa koulukiusaamista ja sen vaikutuksia nuorten elämään. Tarina seuraa kahta lukiolaista, Joosepia ja Kasparia, joista ensimmäistä kiusataan ja toinen on kiusaajana. ”Klass” voitti useita palkintoja eri elokuvafestivaaleilla, ja se on esitetty myös lukuisilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Elokuva onnistuu herättämään katsojassa monenlaisia tunteita, ja sen pääviesti on koulukiusaamisen tuhoisuus.

Tuliliilia (2008)

”Tuliliilia” on romanttinen draamaelokuva, joka sijoittuu 1800-luvun alun Viroon. Elokuvan päähenkilö on itsepäinen ja intohimoinen Anu, joka rakastuu nuoreen runoilijaan. Elokuva käsittelee ajan moraalisia arvoja, kuten naisten asemaa yhteiskunnassa, ja sen kaunis ja intensiivinen tarina on koskettanut monia. ”Tuliliilia” voitti muun muassa parhaan elokuvan palkinnon Berliinin elokuvafestivaaleilla.

Puhdistus (2012)

”Puhdistus” on elokuva, joka perustuu Sofi Oksasen samannimiseen romaaniin. Elokuva kertoo kahden naisen tarinan, joiden kohtalot kietoutuvat toisiinsa Neuvostoliiton aikana ja nykypäivän Virossa. ”Puhdistus” käsittelee monia teemoja, kuten naisten oikeuksia, ihmissuhteita, historiaa ja yhteiskunnallisia ongelmia. Elokuva sai kansainvälistä huomiota ja voitti muun muassa parhaan elokuvan palkinnon Varsovan elokuvafestivaaleilla.

November (2017)

”November” on mustan huumorin sävyttämä fantasiaelokuva, joka sijoittuu Viron maaseudulle 1800-luvun lopulla. Elokuva kertoo ihmisten ja henkimaailman välisistä suhteista, ja se voitti parhaan elokuvan palkinnon Tallinnan mustanäytöksissä ja se on esitetty myös Cannesin elokuvafestivaaleilla. ”November” on visuaalisesti upea ja omaperäinen elokuva, joka on saanut paljon kiitosta sen poikkeuksellisesta tarinankerronnasta.

Roukli (2018)

”Roukli” on virolainen draamaelokuva, joka kertoo tarinan kahdesta perheestä, jotka yrittävät selvitä Viron ensimmäisen itsenäistysajan kaaoksesta. Elokuva käsittelee monia teemoja, kuten perheen merkitystä, yhteisön paineita ja poliittista ilmapiiriä. ”Roukli” sai paljon kiitosta sen vahvoista näyttelijäsuorituksista ja historiallisen kuvauksen tarkkuudesta.

1944 (2015)

”1944” on historiallinen draamaelokuva, joka kertoo Viron kohtalosta toisen maailmansodan aikana. Elokuva seuraa kahta virolaista perhettä, jotka joutuvat valitsemaan puolensa sodassa: joko saksalaisten tai venäläisten. Elokuva oli Viron ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinnolle. 1944 on vaikuttava elokuva, joka herättää ajatuksia historiasta ja sen vaikutuksista. Elokuvassa on mukana myös suomalaisia.

Khibla Ghariba (2021)

”Khibla Ghariba” on virolainen elokuva, joka kertoo nuoren naisen tarinan, joka lähtee Syyriasta Viroon pakolaisena. Elokuva käsittelee monia ajankohtaisia teemoja, kuten pakolaisuutta, kulttuurien yhteentörmäyksiä ja naisten oikeuksia. Elokuva on saanut paljon kiitosta kansainvälisiltä elokuvakriitikoilta ja on esitetty useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Kertu (2013)

”Kertu” on elokuva, joka kertoo nuoresta naisesta, joka joutuu kamppailemaan perheensä ja yhteisönsä hyväksynnän kanssa, kun hän rakastuu erilaiseen mieheen. Elokuva käsittelee tabuja ja ennakkoluuloja, ja se on saanut paljon kiitosta sen rohkeasta otteesta. ”Kertu” voitti parhaan elokuvan palkinnon Mannheim-Heidelbergin elokuvafestivaaleilla ja oli myös Viron ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinnolle.

Seltsimees laps (2018)

”Seltsimees laps” on elokuva, joka kertoo pienestä poikasesta, joka joutuu seikkailuun maaseudulla, kun hän yrittää löytää kadonnutta kanaa. Poika saa apua omituisilta naapureiltaan, joiden joukossa on muun muassa entinen neuvostoliittolainen tiedemies. Elokuva on hauska ja sydämellinen tarina ystävyydestä ja yhteisöstä, ja se on voittanut useita palkintoja eri elokuvafestivaaleilla.

Kihnu naine (2016)

”Kihnu naine” on dokumenttielokuva, joka kertoo Kihnu-saaren naisista, jotka ylläpitävät saaren ainutlaatuista kulttuuria ja perinteitä. Elokuva seuraa kolmea naista, jotka ovat kaikki eri ikäisiä ja eri elämäntilanteessa. ”Kihnu naine” on koskettava tarina yhteisön voimasta ja perinteiden merkityksestä nykypäivän maailmassa.

Näiden kymmenen elokuvan joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotain, oli sitten kyseessä draama, komedia, fantasia tai dokumenttielokuva. Virolainen elokuvatuotanto jatkaa vahvaa kehitystään, ja tulevaisuudessa voimme odottaa vielä lisää upeita elokuvia, jotka kertovat Viron ainutlaatuisesta kulttuurista ja historiasta.

HBO MAX vain 9.90/kk

Palkitut sarjat kuten The Last of Us, Game of Thrones, Euphoria ja sadat muut! Yli 10 000 tuntia viihdettä aikuisille ja lapsille.

Jaa julkaisu

Uusimmat julkaisut

Kategoriat