Parhaat roadtrip elokuvat

Parhaat roadtrip elokuvat

Roadtrip-reissut kuuluvat erottamattomasti suomalaisten kesänviettoon. Tosin viime aikojen pandempiaongelmien takia tällaiset kesäriennot ovat jäähyllä aika monella meistä. Mutta nou hätä, kiitos elokuvateollisuuden roadtripit voi kokea sohvalla löhöillen. 

Roadtrip elokuvien tekeminen voi olla haastavaa työryhmälle, sillä useammassa paikassa kuvaaminen vaatii enemmän työtä ja enemmän lupia. Myös useimmiten maa missä elokuva kuvataan, halutaan näyttää mahtavia maisemia ja paikallista kulttuuria, joten kuvattavien alueiden valintaan panostetaan erittäin paljon. Jotkut kuvattavista alueista on tullut jopa niin kuuluisiksi että ne ovat nykyään tunnettuja turistikohteita juuri elokuvien kautta, mikä on auttanut joitakin alueita ylläpitämään liiketoimintaa sekä kannattavuutta. 

Roadtrip elokuvien budjetti on yleensä aika suppea mutta ne tekevät kulttuurillisesti ja historiallisesti merkittävää työtä tuomalla suuren yleisön tietoisuuteen alueita, joissa jopa toivotaan turistien visiittejä.

Tässä muutama nostalgisimmista roadtrip elokuvista jotka ovat katsomisen arvoisia jos omat roadtrip kokemukset jäävät vähiin tänä kesänä: 

Nuija ja tosinuija (Dumb and Dumber)

Nuija ja tosinuija elokuva on taatusti jokaisen milleeniaalin tuntema elokuva. Vuonna 1994 ensi-iltansa saanut elokuva, jota tähdittivät Jim Carrey ja Jeff Daniels, on edelleenkin komediaelokuvien tunnetuimpia teoksia. 

Elokuvan tarina alkaa siitä, kun Jim Carreyn hahmo Lloyd toimii limusiinikuskina. Hän saa kyytiinsä naisen johon ihastuu ensinäkemältä ja vie tämän lentokentälle. Lentokentällä Lloyd huomaa että nainen unohtaa salkkunsa lentokentän aulaan ja siitähän hän keksii alkaa sankariksi ja päättää itse viedä henkilökohtaisesti salkun naiselle Aspeniin asti ystävänsä Harryn kanssa heidän eriskummallisella autollaan. 

Matkan aikana sattuu ja tapahtuu kaikkea ihmeellistä mitä ikinä voi tapahtua roadtripin aikana, jolla on mukana paras kaveri. Tilanne- ja ajoituskomedia on toteutettu loistavasti tässä elokuvassa sillä vitsit saattavat tulla tutuiksi monen katselukerran jälkeen, mutta naurattavat silti joka kerta. 

Tämä ysärikomedia jaksaa naurattaa ihmisiä edelleen ja taitaa olla harvemmassa ne ketkä eivät ole tätä klassikkoa nähneet. 

Priscilla, aavikon kuningatar (The Adventures of Priscilla tai Queen of the Desert)

Priscilla – Aavikon kuningatar elokuva on niitä elokuvia, jotka jäävät mieleen jo yhdestä katselukerrasta. Elokuvaa tähdittivät Terence Stamp, Hugo Weaving ja Guy Pearce. Ensi-ilta tälle unohtumattomalle roadtrip elokuvalle oli vuosi 1994. 

Elokuvassa kolme drag-artistia päättävät matkata Sydneystä  syrjäiseen Alice Springsiin, jossa heidän on tarkoitus esiintyä. Jotta matkasta tulisi ikimuistoinen, kulkuvälineeksi he valitsevat itselleen bussin jonka nimeävät Priscillaksi. 

Matkasta tulee kolmikolle ikimuistoinen niin hyvällä kuin pahallakin tavalla. He tapaavat mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia ja kokevat myös syrjintää heidän showalaansa kohtaan. Mitä pidemmälle he matkaavat yhdessä, sitä enemmän he oppivat tuntemaan myös toisiaan. 

Priscilla – Aavikon kuningatar on mahdollisesti yksi tunnetuimpia australialaisia elokuvia ja se voitti vuonna 1994 Oscarin parhaasta pukusuunnittelusta. Vaikka nykypäivänä hyväksyntä on eri tasolla eri ihmisryhmillä mitä se oli 90-luvulla, elokuva on edelleen puhutteleva ja katsomisen arvoinen kokemus.

Easy Rider- matkalla (Easy rider)

Easy Rider – matkalla on kenties tunnetuin roadtrip-elokuva mikä on tehty. Elokuvaa tähdittivät Peter Fonda, Dennis Hopper ja Jack Nicholson. Elokuva oli niin suosittu, että siitä tuli läpimurtoelokuva Nicholsonille ja Hopperille. Elokuvasta tuli menestys jo julkaisuvuonna, joka oli 1969 ja se tuotti 19 miljoonaa dollaria vuodessa. 

Elokuvassa kaksi kaverusta päättävät matkata moottoripyörillä Los Angelesista itään, paikkaan missä lännen raja aikoinaan oli ja päättävät seurata amerikkalaista unelmaa kohti tuntematonta. Jotta matka onnistuisi, käyvät kaverukset kokaiinikauppaa kerätäkseen rahat kasaa itse matkaa varten. Valitettavasti tämä liike-idea osoittautuu kannattamattomaksi sillä kaverukset heitetään vankilaan, jossa he tutustuvat kaveriporukan kolmanteen jäseneen, joka liittyy heidän seuraansa kun he jatkavat matkaansa amerikan halki. 

Elokuvassa on hyvin tuotu esille amerikkalaista ristiriitaisuuta, pyörissä on kuvattu amerikan lippu ja samalla heillä on cowboy koristeita, pitkät hiukset sekä käyttävät huumeita. Elokuva käsitteli hyvin 60-luvulla aikuistunutta sukupolvea moottoripyöräilyn kautta. 

Easy Rider elokuva sai vuonna 1998 paikan Yhdysvaltain kongressin kirjaston National Film Registryssä säilytettävänä elokuvana, koska se oli kulttuurillisesti, historiallisesti tai esteettisesti merkittävä teos.

Muppet Elokuva 1979 (Muppet movie)

Ensimmäinen Muppet elokuva valmistui vuonna 1979. Muppet-shown lyhyistä toimivista sketseistä saatiin rakennettua yllättävän hyvin kokonaisen elokuvan mittainen komediaelokuva, kiitos ohjaaja James Frawleyn ja tuottaja Jim Hensonin. 

Elokuvassa käydään läpi miten kaikki muppetit tapasivat toisensa. Kaikki alkoi siitä kun Kermit eli rauhallista ja yksinkertaista elämäänsä suolla. Kuitenkin eräs talenttietsivä sai Kermitin puhuttua ympäri yrittämään showelämää, josta kermit innostui, sillä hän halusi tehdä miljoonat ihmiset iloisiksi. Tästä alkoi pitkä matka hollywoodiin. 

Matkan aikana Kermit tapasi Fozzien jonka autolla kaverukset matkustivat läpi kaupunkien ja tutustuivat uusiin muppetteihin matkan aikana. Matkalla kuitenkin selvisi että talenttiagentti olikin itse asiassa ravintola-alalla ja halusi vain kermitin ravintola-annokseksi, josta alkoi hurja takaa-ajo. 

Muppet elokuva on iloinen roadtrip, joka on uskollinen muppet-teemalleen, elokuvassa käsitellään ystävyyden tärkeyttä ja toisten auttamista sekä joistakin mukaansateempaavista lauluista tuli yllättävän kuuluisia populaarikulttuurissa.  

HBO MAX vain 9.90/kk

Palkitut sarjat kuten The Last of Us, Game of Thrones, Euphoria ja sadat muut! Yli 10 000 tuntia viihdettä aikuisille ja lapsille.

Jaa julkaisu

Uusimmat julkaisut

Kategoriat