Vähentääkö Netflixin pelikiinnostus sen elokuvia ja TV-ohjelmia?

Vähentääkö Netflixin pelikiinnostus sen elokuvia ja TV-ohjelmia?

Suoratoistopalveluiden käyttäminen on lisääntynyt viime vuosina huomattavasti, sillä ne tuovat katsojilleen erilaiset TV-sarjat ja elokuvat helposti katsottavaksi. Netflix on alusta alkaen ollut yksi suosituimmista suoratoistopalveluista, eikä sen suosiolle tunnu olevan loppua. Viimeisimpänä uutuutena Netflix toi valikoimaansa pelit, mutta voiko Netflixillä pelaamisesta tulla elokuvien ja TV-sarjojen katsomista suositumpaa?

Erilaisia suoratoistopalveluita käytetään tänä päivänä todella paljon, sillä niiden kautta ihmiset pääsevät helposti nauttimaan omista suosikkisarjoistaan ja elokuvistaan. Valinnanvaraakin on runsaasti, sillä palveluntarjoajia on huomattavasti enemmän kuin vielä muutama vuosi sitten.

Uskollisimmat saattavat helposti maksaa usean suoratoistopalvelun käytöstä joka kuussa, kun taas toiset kierrättävät tilauksia palvelusta toiseen riippuen siitä, miten paljon katsottavaa milläkin sivustolla juuri sinä kuukautena on. Varmaa kuitenkin on, että suoratoistopalvelut ovat tulleet jäädäkseen.

Elokuvien ja TV-sarjojen lisäksi ihmiset pelaavat paljon pelejä, ja internetin ja teknologian kehittymisen myötä vaihtoehtoja on valtavasti tarjolla. Siinä missä monet vannovat konsolien nimeen, toiset taas pelaavat mieluummin mobiililaitteilla. Verkosta löytyy paljon monenlaisia pelejä, ja moni on saattanut innostua esimerkiksi rahapeleistä, joita tarjoaa muun muassa Comeon casino.

Pelaamista suoratoistopalvelujen kautta

Pelaaminen onnistuu tänä päivänä monin eri tavoin, ja yksi niistä on myös suoratoistopalveluiden kautta pelaaminen. Erityisesti Netflix on päättänyt vuonna 2021 ottaa valikoimaansa elokuvien ja TV-sarjojen lisäksi pelit. Tämä matka alkoi pelien tuomisella Androidille ja vaikka alkuun pelaaminen onnistuikin enemmän mobiililla, on laitemahdollisuuksia tarkoitus laajentaa.

Vielä vuonna 2022 tarjolla oli noin 55 mobiilipeliä mutta tänä vuonna määrä on jatkanut kasvamistaan. Netflix tekee yhteistyötä useiden peliyritysten kanssa mutta kehittää pelejä myös omassa studiossaan. Nyt Netflix on kuitenkin halunnut alkaa kokeilemaan pelien suoratoistoa ihan tosissaan.

Netflixin kivinen tie pelimaailmassa

Ajatus pelien tuomisesta suoratoistopalveluun ei sinällään ole huono, mutta hommassa on omat haasteensa. Netflixillä on toki oma valtava asiakaskuntansa, mutta ainakin vielä vuoden 2022 uutisten mukaan pelaajien määrä oli vain pieni murto-osa verrattuna kaikkiin Netflixin asiakkaisiin. Suurin osa keskittyi siis mieluummin elokuvien ja TV-sarjojen katsomiseen.

Panostus pelimaailmaan on silti erittäin kova, vaikka alku ei ole ehkä ollut kovin menestyksekäs. Netflix on vasta ostanut suomalaisen pelistudio Next Gamexin, jonka lisäksi yhtiö teki 9 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Nitro Gamesin kanssa. Voimmekin siis olettaa, että peleihin on tarkoitus panostaa ihan kunnolla ja tämä kaikki on vasta alkua.

Suoratoistopalvelun jätin on myös kerrottu olleen kiinnostunut tuomaan suosittu Grand Theft Auto -pelisarja omaan valikoimaansa. Tätä ajatusta miettiessä tulee mieleen useita haasteita, niin itse suositun pelisarjan osalta kuin ylipäätään pelaamisesta suoratoistopalveluissa.

Toki tällaisen huippusuositun pelisarjan tuominen alustalle voi herättää entistä enemmän kiinnostusta, jolloin Netflix saa alustalleen lisää pelaajia. Haasteena kuitenkin on, että GTA -pelisarjasta on tulossa uusi osa, joka tarkoittaisi sitä, että kaikkien pelaajien huomio olisi enemmän uudessa GTA 6 -pelissä. Se on jo nyt herättänyt melkoisesti huomiota ja innokkaimmat fanit odottavat peliä jo malttamattomina.

Suoratoistopalvelulla pelaamisen isoin haaste on myös juurikin kova kilpailu alalla. Konsolipelaamisesta on tullut todella suosittua ja vaikka suoratoistopalvelussa pelaaminen voi äkkiseltään kuulostaa mielenkiintoiselta, on sen erittäin haastavaa kilpailla konsolipelien ja monien muidenkin pelien rinnalla.

Vaikka positiivisena tässä voi toki nähdä sen, ettei itse fyysisiä pelejä tarvitse enää ostaa kaupasta, kun ne voi striimata suoraan Netflixistä, niin samaa tarjoavat jo konsolipelitkin omista pelikaupoistaan. Netflixin pelejä toki voisi ohjata puhelimella tai tietokoneen näppäimistöllä, jolloin erillistä ohjainta ei tarvittaisi. Mutta tämäkin asia on pelaajien keskuudessa iso mielipidekysymys, sillä monet voivat kokea, että ohjaimella ohjaaminen helpottaa tiettyjen pelien pelaamista.

Pelaaminen suoratoistopalvelussa mielenkiintoinen mutta haastava uudistus

Pelaaminen Netflixillä on mielenkiintoinen uudistus, ja siinä voi nähdä paljonkin potentiaalia. Sen voisi helposti kuvitella herättävien mielenkiintoa monissa pelaajissa. Samaan aikaan siinä näkee silti paljon haasteita, sillä pelialalla kilpailu on todella kovaa. Se ei todellakaan ole helppo tie, ja voi olla haastavaa saada Netflixin pelivalikoima kiinnostavammaksi kuin sen elokuvat ja TV-sarjat.

HBO MAX vain 9.90/kk

Palkitut sarjat kuten The Last of Us, Game of Thrones, Euphoria ja sadat muut! Yli 10 000 tuntia viihdettä aikuisille ja lapsille.

Jaa julkaisu

Uusimmat julkaisut

Kategoriat